Udgivet i Skriv en kommentar

Verdens bedste mælkesnitte

 Opskrifter på mælkesnitter er der mange af. Jeg har prøvet en del og synes at de bliver tørre og kedelige. Det er der heldigvis råd for: Man kan bruge en masse timer på at udvikle en – god fornøjelse 🙂

Hvis man ikke har tålmodighed til det, eller er i tidsnød, så må man spørge en ekspert. I sidste uge, vil de af jer som følger med vide, at jeg var kommet til at love Sif og Mathias en mælkesnittekage til finalen af Nybyggerne. Jeg kunne altså ikke nå at stå og udvikle opskrift. Heldigvis kender jeg Marie. Marie er fuldstændig fantastisk og står bag alle lækkerierne inde i det Vide hus. Hun ville gerne af med sin opskrift OG jeg har fået lov til at dele den med jer.

Så here we go:

Bunde

 • 135g kagemel
 • 65g kakaopulver
 • 285g æggeblomme
 • 270g sukker
 • 85g mild honning
 • 85g smeltet smør
 • 290g æggehvide

 1. Sigt mel, kakaopulver og et nip salt
 2. Pisk æggeblommer, 200g sukker og honning luftigt
 3. Pisk en marengs af de resterene 70g sukker og æggehvider
 4. Fold æggesnapsen i marengsmassen, vend derefter kakaoblandingen i og til sidst det smeltede smør
 5. Smør det forsigtigt ud på bagepapir på en bageplade (her er til 2 alm bageplader)
 6. Bag ved 180 grader I 10-12min

Creme

 • 2 blade husblas
 • 250g piskefløde
 • 250g mascarpone
 • 60g æggeblommer
 • 2 spsk honning
 • 2 spsk sukker
 • 1 tsk god vanilje ekstrakt
 • 1 godt nip salt

 1. Læg husblas i blød
 2. Pisk æggeblommer, honning, sukker, vanilje og salt luftigt over vandbad til en temperatur omkring 70-72 grader
 3. Opløs den opblødte husblas i den varme æggesnaps
 4. Afkøl æggesnapsen til stuetemperatur og pisk mascarponen i
 5. Pisk fløden til skum og fold i
 6. Lad cremen stå på køl min 2 timer før du smører den på bunden. den er ret blød lige når du laver den, men frygt ej, den sætter sig.

Det her er jo en relativt stor portion. Hvis man har lyst kan man udstikke bundene og lave en lagkage som jeg gjorde til Rødt Hus. Ellers kan du bare smøre cremen på bundende og skære dem ud til snitter.

Jeg blev lidt bange for cremen lige da jeg havde lavet den fordi den var så blød, men da den havde stået i 2 timer var den til at smøre på og dagen efter var snitterne perfekte – ja jeg var selvfølgelig nødt til både at lave snitter og kage.

Sif fik kagen med i en bagering og pyntede selv på festdagen.

Hvis jeg skulle pynte sådan en kage, ville jeg nok lave noget sjovt med dripping på kanterne og noget fint luftigt pynt på toppen.

Det er en knald lækker opskrift! Jeg håber I går i kast med den og tag mig endelig så jeg kan følge med i jeres smukke resultater!

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *