Udgivet i 1 kommentar

Onsdags Optur – Mælkesnitter

Onsdags Optur – Mælkesnitter

For at forstå hvorfor denne lille snitte skal have en hel omgang optur, er jeg nødt til at forklare lidt om hvordan jeg voksede op.

Jeg voksede op med min mor, min meget biodynamiske mor, som gik op i økologi og fravær af e-numre  læææænge før det kom på mode. Jeg tror hovedsageligt det er grunden til min store interesse for mad og gode råvarer i dag, så intet ondt om det.

MEN det betød at der ikke fandtes slik i lejligheden. Vores slik var rosiner, hjemmetørrede bananer og popcorn når bølgerne gik højt. Jeg kiggede langt efter mine venners pålægschokolademadder og lyttede drømmende med mundvand løbende ned af trøjen når de talte om det næsten mytiske fredagsslik.

Dengang mælkesnitten blev lanceret – for ja, så gammel er jeg – memorede jeg reklamen og drømte om hvordan disse himmelske snitter mon smagte. Jeg kan helt tydeligt huske første gang jeg smagte en: En klassekamerat havde fået en med på madpakke og han har vel på en eller anden måde opfanget at jeg sad og sugede al næringen ud af den med øjnene. I hvert fald så han på mig og sagde “Skal vi dele?”. Som om det sket ikke betød noget brækkede han den i to og gav mig den ene halvdel. Min lykke var gjort og jeg forelskede mig selvfølgelig fuldstændig i ham – der på 2. række i 3.B

Nå, men tilbage til virkeligheden, den dag i dag er mælkesnitter nærmest blevet et symbol på noget forbudt og virkelig luksus. Det lyder nok lidt underligt for dig som er vokset op med dem, men det er sådan jeg har det. Da Sif fra Nybygerne begyndte at tale om Mælkesnitter, var jeg simpelthen nødt til at gå op og købe en. Og pludselig hørte jeg min mors stemme “Den kan man lave selv”. Derfor tænkte jeg at jeg var nødt til at lave en værdig snittekage til Rødt Hus 🙂 De er jo simpelthen SÅ skønne! Jeg onder dem virkelig både hus og snitter! Hvis man læser lidt om hvad de har været igennem, kan man ikke andet end at være med dem!

Jeg har fået den lækreste opskrift af min yndlings kagepusher og jeg har fået lov til at udgive den her på bloggen. Den kommer i morgen, så stay tuned!

HURRA for mælkesnitter, Rødt Hus og gør-det-selv!

1 tanke om “Onsdags Optur – Mælkesnitter

  1. Glæder mig til at se opskriften! 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *