Udgivet i Skriv en kommentar

Kræsenhed

Efter jeg skrev på IG om Jonathan og brokoli, har jeg fået vildt mange spørgsmål om kræsenhed og om hvordan jeg får ham til at spise det. Det var virkelig noget som kunne få jer til tasterne. Sagen er at jeg ikke synes jeg gør noget. Jeg gør som min mor gjorde med mig – lader ham være med i køkkenet og lader ham nyde maden som han har lyst til.

Det sidste er nogle gange en udfordring. For Jonathan vil helst spise med fingrene og jeg vil gerne have et barn som spiser pænt. Jeg vil bare allerhelst have et barn som er nysgerrig på mad og spiser hvad der står på bordet.

I min familie er det en stående joke at jeg spiste med fingrene liiiiiiidt længere end man normalt gør. Vi har faktisk et begreb som hedder en Jasminfinger. Det er når man ikke har lært at bruge kniv og lige skal hjælpe maden op på gaflen. Men jeg vendte mig jo af med det 🙂

Jeg er ikke nervøs for at Jonathan ikke lærer at spise pænt. Når vi er på restaurant kan han godt finde ud af det. Så taler vi om hvordan man spiser der og det forstår han. At han så har behov for at prøve ting af når vi er hjemme er fint med mig.

Jeg synes den dag i dag stadig at mad er bedst, når man må spise det med fingrene.

Hvad gør du for at få dit barn til at spise?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *