Udgivet i 2 kommentarer

Nytårsforsæt

Jeg har været lidt stille. Det er fordi jeg simpelthen har løbet så stærkt. Igen.  Jeg er vist stadig ikke garvet nok til at nå at få skrevet på forhånd. Det må jeg øve mig på i det nye år 🙂

Er det ikke skønt, sådan en ting kan man sige og tro på det, her i de sidste døgn af et år. De sidste dage af året begynder vi stille en masse scenarier op. Nytårsforsæt. Jeg plejer ikke at gøre det – sådan rigtigt – men man gør det jo alligevel lidt. Jeg øver mig – næste år, jeg taber mig – næste år, jeg bliver en bedre og flottere version af mig selv – næste år, jeg får fikset opvaskemaskinen – næste år (min opvaskemaskine har skulle ha ordnet benene i over et år)

Er det ikke lidt ærgerligt? Jeg mener, tænk hvis du prøvede hver dag. “I dag vil jeg være den bedste version af mig!” Det er måske lidt højpandet og nej selvfølgelig lykkedes det ikke hver dag! Men man kan da gi’ den et skud. Lad vær’ med at sætte kæmpe store mål op du ikke kan nå. Bare lad det være små ting. Vigtige små ting: I dag vil jeg huske at spise noget der er grønt til to af min måltider. I dag vil jeg smile til Henriette i kantinen. I dag vil jeg smile til mig selv i spejlet og sige noget pænt – om mine arme (indsæt selv: lår, næse, mave, tænder, du kan nok finde på noget).

Jeg læste en gang en bog, hvor forfatteren satte det meget fint op: Du holder aftaler med andre men ikke med dig selv. Sådan bliver det tit med nytårsforsæt. Vi siger en masse flotte ting vi vil, men det holder max en uge ind i januar. Det ville du aldrig gøre overfor din bedste ven. “Jeg lover at jeg hjælper dig med flytningen”, ah okay, måske lige den er der  nok flere som er hoppet fra. “Vi skal ses i næste uge”, “Jeg passer dine unger”, “Jeg hjælper dig med at … (indsæt selv)” Her hopper vi jo aldrig fra. Så skal vi jo heller ikke gøre det overfor os selv.

Mit nytårsforsæt er ingen nytårsforsæt! Bare intentionen om at prøve en lille smule mere hver dag. Små ting. Små mål man kan holde. Det smarte ved dem er også at man ikke skal gå at slå sig i hovedet hvis ikke det går. Kun ros. Når dit lille dagsmål er lykkedes om aftenen, kan du klappe dig selv på skulderen. Glimmer på som Hella siger 🙂

Sådan skal 2019 køres ind – med skulderklap og glimmer på <3

 

2 tanker om “Nytårsforsæt

  1. Du skulle vel tilfældigvis ikke være den ældste I søskendeflokken ? Jeg er igen ved at læse bogen om søskende rækkefølgen, og ældste barn er så hård ved sig selv, som voksen. Mange krav til sig selv. Jeg er yngste, så jeg er bare lalleglad 😊
    Opvaskemaskinen skal bare ha en kile under sig, så er den glad. Ellers gi da naboen det der søde smil, og få ham til at fixe det 😉. Godt nytår fra det altid mørke Jylland.

  2. Ja, det er rigtigt….små mål, helst en af gangen …og så lade være med at glemme os selv……i den her spændende periode er vi meget optaget af familie og venner( gaverne), men hvor mange af os der huske at gøre nogen til en selv !
    Jasmin, du skal have stor TAK for den glade du har spredt i flere stuer i det år med din uvurderlig dejlig smil på skærm 🌞 god Jul og velsignet 2019……forhåbentlig ser vi dig i “vild med danse” 👠

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *