Udgivet i Skriv en kommentar

Brombærmarmelade

Jeg havde vist lovet at der ville komme nogle brombær opskrifter. Pt ligner, mit ellers gule køkkengulv, en rødspætte. Der bliver eksperimenteret med brombær som aldrig før. Jeg lyver ikke når jeg siger at jeg plukker mellem 2-3 kg hver anden dag i min venindes have. Det er helt skørt.

Her kommer første lille opskrift. Den er let og hurtig og kan laves mens du laver havregrød til ungerne (eller heller Kellogs op, hvis du er mere til det). Her er ca til to glas:

 • 600 g brombær
 • 400 g sukker
 • 1 tsk citronsyre eller saft fra en citron
 • 1 tsk melamin hvis du vil have den tyknet lidt

 1. Skyl dine brombær forsigtigt
 2. Bland melamin og sukker
 3. Kog brombærerne op og kom sukker + melamin i når de er kogt lidt bløde – på den måde undgår du at det brænder på. Det gør det oftest på grund af sukkeret
 4. Smag til med citronsaft. Jeg kan bedst lide min syrlig, så jeg bruger to citroner.
 5. Fjern skummet når det er kogt op med sukker.
 6. Skold dine glas og kom en spsk atamon i. Ryst glasset og hæld det overskydende ud. Du kan også bruge vodka hvis du ikke bryde dig om atamon som jo er lidt kunstigt.
 7. Din marmelade er egentlig færdig nu, men hvis du nu er sådan en som ikke bryder sig om bær, kan du bare si’ det inden du hælder det på glas. Hvis du gør det skal du lige koge det op en gang til, så du er sikker på din marmelade kan holde sig længst muligt.

Et ekstra lille tip:

Hvis du ikke har en milliard til at købe fancy glas, kan man altid hoppe en tur i Netto og købe champignoner på glas. Deres glas har perfekt størrelse til marmelade og mærkatet kommer pænt af. Du kan evt klippe et stykke stof og binde det om. Vupti og så ligner det pludselig noget 🙂 Jeg laver en lille DIY i næste uge, hvis du lige skal have det vist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *