Rabarberkage - Klimadysten

Vegansk Pavlova – Klimadysten

Uge 2 Vegansk Pavlova

Der er mange ting man forestiller sig at man må undvære hvis det skal være vegansk, MEN kyskager og marengs behøver ikke at være en af dem. De kan nemlig laves med kikærtevand. Derfor skal vi i denne uge lave Pavlova! Jeg elsker pavlova! Det kan laves hele året med lige den frugt som måtte være i sæson. Det er pænt og så smager det syndigt godt!

Marrengsbund

  • Vandet fra en dåse kikærter
  • 1 tsk edike
  • 1 nip salt
  • 3 dl flormelis
  1. Pisk kikærtevand, salt og edike til en fast skum. Det tager ca 10 min
  2. Når du kan vende bunden i vejret på skålen kan du begynde at komme sukker i, en ske fuld ad gangen mens du pisker.
  3. Hvis du ikke bryder dig om smager kan du komme vanilieessens i. Jeg kommer lidt frugtfarve i fordi jeg synes det er smukt.
  4. Sprøjt marengs ud som en stor fuglerede, altså med en fordybning i midten. Tegn evt en cirkel på undersiden af bagepairet inden du sprøjter marengsen ud.
  5. Bag ved 100 grader i 2 timer. Lad være med at åbne ovnen mens den bager og lad den endelig stå at køle af sammen med ovnen når du har slukket

Citronmelise syltede rabarber

  • 400g rabarber
  • 150 g rørsukker
  • 1 bundt citronmelise
  • 3 spsk vand
  1. Skyl og hak dine rabarber fint
  2. Hak din citronmelisse groft og kog den op med sukker og vand til sukkeret er helt opløst
  3. Hæld over de hakkede rabarber og lad dem stå et par timer på køl. Evt natten over.
  4. Si siruppen fra inden servering 

Servering

  1. Pisk 1/2l soyafløde
  2. Kom det på din marengsbund og kom de syltede rabarber over
  3. Server!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkage - Klimadysten