Sommer lemonade

Rabarberkage – Klimadysten

Rabarber er i sæson, så de skal bruges! Der er jo tusind måder at lave en lækker rabarberkage på! For mig er det lækre syren som er så udtalt. Jeg har valgt denne kage fordi jeg synes at blandingen mellem den sprøde crumble, den bløde kage og de syrlige rabarber er helt perfekt!

Dej

  • 200g sukker
  • 200g smør
  • 200g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 1 nip salt
  1. Pisk æg og sukker luftigt
  2. Vend de tørre ingredienser i
  3. Smelt smøret og vend det i
  4. Kom det i en springform foret med bagepapir

Crumble

  • 75 g mel
  • 75 g sukker
  • 75 g koldt smør

1. Hak i det til det har samme konsistens som revet parmasan. Altså klumpet og løst

Rabarberfyld

  • 300g rabarber
  • 2 spsk mel
  1. Hak dine rabarber
  2. Vend dem i mel, så det lige dækker skiverne

Samling

  1. Når dejen er kommet i springformen kommes de melovertrukne rabarber ovenpå (Man overtrækker dem med mel for at de ikke skal falde til bunds i dejen).
  2. Derefter kommes den i en forvarmet ovn på 190 C i 30 min
  3. Tag den ud og kom din crumble dej løst hen over, bag videre i 25 min
  4. Tag ud af ovnen og stil til afkøling. Den her er både brand god lun eller helt kold dagen efter – Meget gerne med creme fraiche

God fornøjelse!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommer lemonade