Can i be me?

Mollys fine kage

Mollys fine lagkage

Søde Molly har været fan siden bagedysten. Hendes mor og jeg har drukket kaffe, fordi Michala har været så sød at hjælpe med bloggen. Vi har været til nogle events sammen med vores søde unger og efter et par gange fik jeg sagt til Molly at jeg gerne ville lave hendes fødselsdagskage. Hun spurgte om det kunne blive når klassen kom og selvfølgelig kunne det det.

Jeg er en cirkushest uden lige og kunne ikke dy mig for lige at lave lidt sanglege med børnene. Det kan være der kommer en youtubekanal til dem en dag, men først og fremmest kan du få opskriften på kagen.

Den minder lige om min sønderjyske http://jasmingabay.dk/2018/10/21/soenderjysklagkage/og har da også verdens bedste smørcreme:

Smørcreme

  • 250 g sukker
  • 2 spsk glukosesirup
  • 185 g æggehvide
  • 450g smør
  • vanilje
  • 2 spsk vand
  1. Kog sukker og vand til sirup. Kog op til den rammer  116 grader
  2. Pisk æggehvide – tilføj din sirup lidt efter lidt
  3. Pisk på low speed og tilføj smør lidt efter lidt – det vil skille før det samler sig! Altså virkelig, du vil stå og kigge på det og tænke FUCK. Men tålmod min kære ven. Tålmod. Lad det stå i røremaskin en i ca 10 min. Ta en kom kaffe og lad vær med at kigge på det. Jeg lover dig at det er det hele værd! Det bliver den bedste smørcreme i verden!
  4. Indfarv i små forskellige skåle med pastafarve
  5. Kom forskellige tyller i sprøjteposer og så er det ellers bare at slå sig løs

Vanilijebunde

  • 1 stk. vaniljestang
  • 65 g sukker
  • 100 g pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g pasteuriserede æggehvide  
  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
  2. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker med en håndmikser til en tyk æggesnaps. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i “snapsen”.
  3. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen – stop når den er ensartet. Smør dejen ud på to stykker bagepapir, hvorpå der er tegnet cirkler på 24 cm. – anvend lagkageringen til at tegne efter. Bag bundene ved 190 grader til de er let gyldne og giver efter ved tryk – ca. 10 minutter. Afkøles og udstikkes med lagkageringen.

Kirsebærmousse

  • 1 dl saft fra amarenakirsebær
  • 1 dl skyr
  • 1,5 dl fløde
  • 2,5 blad husblas
  1. Kog saft op og tilføj udblødt husblas – afkøl
  2. Pisk skyr i
  3. Pisk fløden og vend det i kirsebærmassen
  4. Kom i en lille kagering på 12 cm foret med kageplast
  5. Kom på frys og lad den blive bundfrosse

Chokolademousse

  • 300 g mælkechokolade
  • 3 blade husblas
  • 2,25 dl mælk
  • 4,5 fløde
  1. Læg husblas i blød
  2. Kog mælk op og kom den udblødte husblas i
  3. Pisk fløden og vend den i chokoladeblandingen

Samling

  1. Tag en bagering på 16 cm og for den med bageplast
  2. Kom en kagebund nederest
  3. Tag den frosne kirsebærmousse ud og kom den ovenpå bunden i midten
  4. Hæld chokolademousse i kanten udenom kirsebærmoussen og læg en bund ovenpå
  5. Hæld et lag chokolademousse på og slut med sidste bund
  6. Lad den køle og sætte sig min 3 timer eller natten over
  7. Lav din smørcreme og indfarv den i ønskede farver. Brug forskellige tyller og sprøjt i fine mønstre

God fornøjelse!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Can i be me?