Castingkagen

Fraisier

Her kommer opskriften på min fraisier fra i lørdags. Den er altså brand lækker! Masser af syre og friskhed. Måske mere en sommerkage end en julekage 🙂 Gi’ den et skud når du får chancen.

SABLÉ

  • 90 g sukker
  • 80 g smør
  • 110 g hvedemel
  • 1 æggeblomme
  1. Rør smør, sukker og mel sammen i en minihakker.
  2. Dejen samles med æggeblomme.
  3. Rul ud mellem to stykker bagepapir og på køl i 15 min.
  4. Skær ud med rund udstikker og bag ved 200 grader i ca. 12 min.

Her kommer opskriften på min fraisier fra i lørdags. Den er altså brand lækker! Masser af syre og friskhed. Måske mere en sommerkage end en julekage 🙂 Gi’ den et skud når du får chancen.

MAZARIN

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk. Amaretto
  • 2 æg
  • 30 g hvedemel
  1. Bland alle ingredienserne sammen og kom dejen i en foret form – 18 cm i diameter.
  2. Bag i 20 min. ved 175 grader.

JORDBÆRMOUSSE

  • 3 blade husblas
  • 1½ dl jordbærpuré
    (jordbær kogt med sukker)
  • 2 dl piskefløde
  1. Udblød husblas.
  2. Kog jordbær op til en pure og smag til med sukker og citron.
  3. Tilføj husblas i 1,5 dl af massen. Afkøl.
  4. Pisk fløden og bland i puréen lidt i ad gangen.
  5. Kom moussen i en mindre form, end den du lave kagen i, og frys moussen, så du får et indlæg, du kan komme i kagen senere.

CITRONMOUSSE

  • 4 blade husblas
  • 1½ dl citronsaft
  • 100 g sukker
  • 1½ dl creme fraiche
  • 2½ dl piskefløde
  1. Udblød husblas.
  2. Kog citronsaft op med sukker. Tilføj husblas i den kogende citronmasse og afkøl.
  3. Pisk creme fraiche i og vend den piskede fløde i.

KARAMELTOUILE

  • 50 g flormelis
  • 50 g smør
  • 25 g hvedemel
  • frysetørret jordbær
  1. Blend det hele i en minihakker.
  2. Smør et  tyndt ud på en bageplade og bag ved 170 grader til gylden.
  3. Tag ud og hæld strakt frysetørret jordbær på og udstik med rund udstikker 12 cm i diameter.

GELEBOMBER

  • 1,5 dl jordbærsaft
  • Friske blomster
  • 3 blade husblas
  1. Kog saften op
  2. Sæt husblas i blød
  3. Tilføj den udblødte husblas i den varme saft
  4. Lad det køle til lillefingervarmt
  5. Kom det i små halvkugleforme
  6. Kom blomsterne i og kom på køl i min 1,5 time

Samling af kagen

  1. Når din sable er afkølet kommes marzarinen ovenpå, og det kommes ned i en foret kagering.
  2. Læg halve jordbær langs siderne. Husk at duppe dem først, så de er tørre.
  3. Dit jordbærmousse-indlæg tages ud af fryseren og placeres i midten oven på mazarinbunden.
  4. Citronmoussen hældes over og det hele stilles på køl.
  5. Pynt til slut med karamel, jordbær, gelebomber og blomster.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Castingkagen