Pandekagelagkage

Æblekage

Æblekage i nye klæder var udfordringen i sidste program af Den Store Bagedyst. Jeg har lavet en fortolkning som ligger ret langt fra, men her får I den.

En af mine udfordringer generelt under optagelserne var at jeg ikke havde råd til at købe hundedyrt udstyr. Det betød at jeg måtte lave mine tærter i de udstikkeringe jeg havde derhjemme. Når man gør det er det utroligt svært at få en skarp kant, for ikke at sige umuligt. Også selvom man prikker dejen og alt det der. Hvis man vil have en skarp kant skal man skære dejen i en perforeret form. I den her størrelse koster de 100kr stykket. Det ser vildt flot ud og har man pengene synes jeg bestemt det er en god investering.

Ellers kan man som jeg bruge en udstikker – det var i øvrigt det samme jeg gjorde til bærtærterne i program 2.

 

CITRONMØRDEJ

  • 250 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 150 g koldt smør
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt

 

  1. Bland alle de tørre ingredienser og smør i en foodprocesser.
  2. Saml hurtig til en dej med æg. Rul ud og kom på køl.
  3. Skær til og beklæd små metalforme hermed.
  4. Bag ved 190 grader i 12 ca. min.

PORCHERET ÆBLE

  • 2 dl dessertvin
  • 1 citron, saft og skal
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk. sukker
  • 2 æbler i små tern
  1. Kog vin, citronsaft og -skal, vanilje og sukker op og tilføj æble. Koges i 10 min.
  2. Køles ned i lagen, hvorefter de sigtes fra og gemmes.

MAKRON

  • 60 kg mandelmel
  • 140 g sukker
  • 1 æggehvide
  1. Bland alle ingredienser.
  2. Sprøjt ud på en bageplade og bag ved 170 grader i ca. 15 min.
  3. Knuses som lag i tærten

RIBSPANNACOTTA

  • 2½ blade husblas
  • 2 dl fløde
  • 1 dl ribssaft
  • ½ dl citronsaft
  1. Læg husblas i blød.
  2. Kog fløde, ribssaft og citron op. Kom husblas i.
  3. Vend de pocherede æblestykker i fyld dine mørdejsskaller med pannacottaen.
  4. Afkøl og plaver makroner ovenpå.

ÆBLEMARENGS

  • 50 g æblejuice
  • 150 g sukker
  • 50 g æggehvide
  1. Kog æblesaft og sukker op til 118 grader.
  2. Kom ned i den letpiskede æggehvider og pisk stift.
  3. Sprøjt ud på kagen i et fint mønster med tyl. Brænd evt. med en gasbrænder.

RIBSKAVIAR

  • 1 dl ribssaft
  • 2½ dl husblas
  • 3 dl olie

 

  1. Kom olie på frys.
  2. Kog saft op og smelt husblas heri. Lad det køle lidt og kom i pipette.
  3. Sprøjt forsigtigt ned i olien med en pipette
  4. Skyl forsigtigt perlerne i koldt vand inden brug.
  5. Pynt kagerne hermed og server.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekagelagkage