Gratinerede østers

Pandekagelagkage

Verdens bedste pandekagelagkage!

Den er seriøst fantastisk – perfekt syrlig passionsfrugtcurd og latterligt lækker kokoscreme! MUUUUUMS! Den er god alle dage, men tænker den er særligt god på en søndag.

Min krans blev ikke så pæn som den kunne have været, da jeg var dum nok til at stille den op ad en fugtig teltdug – så det skal du altså lade vær’ med 🙂 Ellers skulle den være idiotsikker.

Husk at du aldrig skal komme smør eller olie på panden når du bager pandekager. På den måde sikre du at de ikke branker. Men det er selvfølgelig virkelig godt med den første ødelagte, næsten deepfried pandekage, når man bager i smør 🙂

PANDEKAGER

  • 300 g hvedemel
  • 195 g sukker
  • 9 æg
  • 6 lime, skal heraf
  • 7½ dl kærnemælk
  • 195 g smør, smeltet
  1. Bland mel og sukker, og pisk godt med alle æggene.
  2. Smelt smørret på den pande, hvorpå pandekagerne skal steges.
  3. Pisk det smeltede smør og fintrevet frisk limeskal i.
  4. Pisk til sidst mælken i.

PASSIONSFRUGTCURD

  • 3 dl passionsfrugt pure
  • 4 æg
  • 100 g smør
  • 1½ dl sukker
  • 1 spsk. majsstivelse

 

  1. Bland alle ingredienser sammen koldt.
  2. Sæt over varmen og pisk godt. Rør godt igennem når det tykner.
  3. Stil på køl.

 

KOKOSCREME

  • 1 dåse sødet kokoscreme
  • ½ l fløde
  1. Pisk fløden og vend kokoscremen i.

TIP: Kokoscremen hedder Coco Lopez og er en kokossirup. Den kan ikke byttes ud med en kokosmælk eller fløde. Den kan findes på nettet eller i specialbutikker.

KYSKRANS

  • 100 g æggehvide
  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis
  • pastafarve efter ønske
  1. Pisk hviden lidt luftig.
  2. Tilføj halvdelen af dit alm. sukker – når det er opløst tilføjes resten.
  3. Tilføj 1/3 af dit flormelis og pisk godt. Herefter tilføjes resten i små mængder. Pisk til massen står skarpt.
  4. Kom i små skåle og pisk din pastafarve i efter ønske.
  5. Kom i sprøjteposer og sprøjt ud i kys på en plade med bagepapir.
  6. Bag ved 95-100 grader i ca. 45-50 min.  alt afhængig af din ovn.

SAMLING

  1. På et serveringsfad samles kagen ved stable pandekager i et tårn og skiftevis af smøre passionsfrugtcurd og kokoscreme mellem dem.
  2. Toppen smøres med kokoscreme og pyntes med kyskagerne.
  3. Server.

Klar, parat, bag!

 

3 kommentarer

  • Lea

    Uh hvor lyder det lækkert! Hvordan laver du passionsfrugtpuré? Er det at passere indmaden gennem en sigte eller blende indmaden eller hvordan?
    Og stort tillykke med endnu en uge i bagedysten! Du er sej! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jasmin Gabay

      Hej Lea, tak skal du have!
      Jeg køber min pure i specialbutikker. Når man laver så meget er det klart det mest økonomiske. Ved pure sikre du dig også den bedste smag da mange af de passionsfrugter du kan købe i butikkerne ikke er rigtig modne. Du kan altid bestille det over nettet. Ellers ja, når jeg er på ferie og skal bage med passionsfrugt ville jeg bare tage det gennem en sigte 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hansi

    Tillykke med at du igen ‘overlevede’. Jeg var selvfølgelig ikke I tvivl 😊. De der pandekagelagkager kan gi en voldsom forgiftning, pas på med dem. Jeg lavede en, engang, og efter at have spist halvdelen af kagen, havde jeg det noget så dårligt😂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gratinerede østers