Pistacie kringle

Højt at flyve, dybt at falde

Højt at flyve, dybt at falde.

Det var vist tydeligt i gårdsdagens afsnit af Den Store Bagedyst. “Hvad gik galt?!” Spørger du. Mange ting, er svaret.

Vi havde 1,5 time til barerne og alting fuckede op. Jeg måtte lave min hindbær sylt om og derfor var den for varm til at komme i. Jeg (store idiot) kom mit skumfyld i en pose. En pose mine damer og herrer (?!!!!!). Vi taler her om en masse med 12 blade husblas. “Det sætter sig” siger du. Ja tak, det ved jeg denundelyneme godt! Det er et meget fint eksempler på hvad man kan glemme under pres.

MEN det var et chokoladeprogram og mine skaller stod upåklageligt:) Det var nok en lille del af det som reddede mig.

Noget som helt sikkert var min frelser, var den kraftpræstation jeg lavede i mesterværket. Det var ikke helt klippet så man forstod HVOR godt det egentlig var. Vores bedømmelser er jo meget længere end det I ender med at se. Den dessert blev virkelig rost. Jeg selv var helt vildt stolt.

Når man står i teltet og har lavet fuck-ups, kan det være virkelig svært at komme igen på dagen hvor vi skal lave mesterværk. Jeg stod op om morgenen, satte mig under et træ og mediterede – helt flippet. Men det gik sgu! Jeg kom i mål med alle 10 elementer (eller hvor meget det nu var). Jeg var super glad!

“Du græd meget i det program hva?” Ja, i know. Sorry. Det er altså virkelig ikke kagerne vi græder over. Jeg ved ikke hvordan man kan beskrive det pres vi er under. Forestil dig at du er taget i IKEA. På en lørdag. Med din svigerfamilie. Efter timer med skubben og masen og indkøb af nips får I endelig fundet frem til det skab/køkken/helvægsindstellation i skal have. I får mast jer gennem kassen. Står i kø til en trailer. Kommer hjem. Får slæbt hele molotjavsen ind. Du skal samle møblet med din svigermor. I 11. Time finder du ud af at du mangler en dims og må tilbage efter den. Du kører tilbage. Kommer hjem. Fortsætter samlingen med din svigermor. Nu er hendes søster også kommet. Det er hende som nu giver de gode råd til hvordan I kan samle møblet. Lidt bedre end det i gør. Kl 23 er møblet færdigt og du får dem gennet ud af døren. Kl 23.02 falder det fra hinanden. Helt ærligt – du ville også græde.

Nu kører vi på endnu en uge! Jeg håber i følger med derude!

6 kommentarer

 • Alba

  Hej Jasmin
  Jeg vil rigtig gerne prøve at lave dine chokoladebarer, og ville derfor bare lige høre, hvor du har købt formene til dem? Kan simpelthen ikke finde noget lignende nogen steder…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jasmin Gabay

   Hej Alba, de er købt i kunst og køkkentøj, men de kan også findes på nettet. Husk altid af pudse din chokoladeform med vat inden du bruger den

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du skal på ingen måde undskylde at du græd – det er nemlig et vildt pres man står under i det telt. Hvis folk spørger mig hvorfor folk dog græder over kage (som du så fint beskriver det slet ikke handler om) plejer jeg at spørger hvorfor nogle fodboldspillere græder når de har tabt en kamp – det plejer at give så fint et perspektiv 😉 Feel free to use…. er sikker på at du giver den gas i næste program. Kram fra mig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hansi

  Tillykke med I går, jeg var lidt nervøs for dig. Men som en anden Clint Eastwood gav du dem smæk på sidstedagen. Ka-boom. Jeg ville nok ha smidt en klistret kage på kameraet, de er du meget nærgående. Mht IKEA skabe, ville jeg sgu gerne med i den store skabsdyst..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jasmin Gabay

   Ja, var sgu også nervøs efter første dag!
   Man er tit ved at kaste noget efter dem😂 men det går jo alt sammen.
   Du er velkommen til at samle mine skabe 😂😂😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hansi

   Du kommer bare med dine skabe 😁. Jeg tror rollefordelingen går helt tilbage til urtiden: mand dræbe mammut, kone lave fin kage med mammut husblas, mand lave IKEA skab af mammut skelet. Det er svært at bryde den genetiske arv 🤣

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pistacie kringle