Grapekage

Jeg kan godt blæse og have sukker i munden.

Jeg kan godt blæse og have sukker i munden. Det tænkte jeg i hvert fald inden optagelserne til 3. afsnit af Den Store Bagedyst.

Jeg er ikke en ørn til pyntning af kager, ikke hvis det skal være fint og have akkuratesse. MEN hvis der er leg og gak og løjer indblandet er det straks en anden sag! Så naturligvis er sukkerpustning, noget jeg har leget meget med derhjemme. Man kan jo lave de vildeste ting 🙂

Da jeg sad og skulle udtænke opskriften og udformningen af mesterværket, tænkte jeg den lå lige til højreskøjten. Men ak og ve jeg skulle blive klogere. For en ting er at stå derhjemme i ro og mag, eller så roligt det nu bliver med en 2-årig, men ved sit eget bord, i sit eget hjem. Noget andet er at stå i et varmt telt, med fotografer, lydmand, tilrettelæggere, dommere, et ur der tikker og en nysgerrig vært. Så er det pludselig en helt anden sag 🙂 Derfor måtte jeg lave 12 kugler før jeg fik en der ikke gik i stykker – og det var ikke engang en jeg var tilfreds med. Men det gik og jeg var glad for at få noget på jeg kunne aflevere. I et kort sekund (eller en del) var jeg i tvivl om det ville lykkedes.

Hvis du har mod på det synes jeg at du skal kaste dig ud i det. Du kan lave en bolchemasse hvis du er sej og ellers snyder du bare og bruger isomalt. Isomalt er simpelthen så fantastisk, hvis det går galt smelter du det bare om igen og det kan du gøre et hav af gange.

Hvis du begiver dig ud i det med isomalt er alt du skal bruge:

  • Isomalt
  • Bolchehandsker (Det bliver VARMT)
  • En bolchemåtte
  • Et rør
  • Farve – hvis du synes

Et rør?!  siger du nu. Ja, du kan købe en hundedyr sukker-blæse-dims eller du kan gå i Silvan og købe 1 meter slange. Fødevaregodkendt?! jeg kan allerede høre dig få hysteriske anfald. Nej moster, det er ikke fødevaregodkendt hvis du køber et stykke slange i dit lokale byggemarked, men du skal alligevel skære stykket af som slangen er i berøring med. Er man ikke til ukendt plast, må det også kunne findes andetsteds. Skriv endelig hvis du finder det 🙂

Jeg har prøvet med den dyre sukkerpumpe, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Fordelen ved sukkerpumpen er helt klart at den holder trykket. Det vil sige at når du har pustet luft ind trækker boblen sig ikke sammen igen, det kan den komme til at gøre når du mundblæser, hvis ikke du er opmærksom på at holde trykket.

Jeg kan bedst li’ at bruge slangen da jeg føler at jeg kan styre luftstrømmen bedre. Der ligger tusind videoer på Youtube, med folk som er vildt dygtige til at gøre det med begge metoder. Kast dig ud i det – det er brand sjovt!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grapekage